Hogyan lehetek én is Házas Hétvégés?

Az érdeklődő házaspárok, papok és szerzetesek egy speciális, teljes hétvégés lelki programon, az úgynevezett Első Hétvégén csatlakozhatnak a Házas Hétvégéhez. Ez – nagyon leegyszerűsítve – egy roppant hatékony kommunikációs tréning, keresztény házaspárok, papok és szerzetesek számára, ahol a résztvevőket megtanítják a szívvel történő, a másikra valóban odafigyelő meghallgatásra, és megtanítják őket „én üzenetekkel” kommunikálni. Úgy, hogy ezáltal személyesen és mélyen meg tudják magukat osztani a párjukkal illetve a hozzájuk közel állókkal.

Hogy nekünk, házaspároknak ez az egyetlen útja a minden nap megélt, mély és bensőséges szerelemnek, azt – reméljük – nem kell magyarázni. Papjainknak és szerzeteseinknek viszont 3, talán kevésbé nyilvánvaló ajándékot tartogat az Első Hétvége. Egyrészt az Első Szeretethez visszatérve elmélyülhetnek, megerősödhetnek hivatásukban. Másrészt az őszinte és mély, szeretetalapú kommunikáció elsajátítása segít nekik a házaspárokéhoz hasonló szeretetkapcsolatot kialakítani a közvetlen munkatársaikkal és a rájuk bízottakkal. Harmadrészt az Első Hétvégén megéltek és tanultak segítik majd Őket a házas pasztorációjukban.

A fentiek ellenére az Első Hétvége nem egy párterápiás tréning! Az Első Hétvége az Élő Istennel való találkozás egy különleges alkalma, és azok a megtérések és lelki gyógyulások, amik az Első Hétvége programját rendszeresen kísérik, kizárólag a Lélek erejéből történnek és azt magasztalják! Ennek ellenére viszont az Első Hétvége nem is lelkigyakorlat, a program célja ugyanis nem kifejezetten az Isten kapcsolatunk mélyítése, hanem a (pár)kapcsolatunk mélyítése azáltal, hogy közelebb lépünk Istenhez és közelebb lépünk egymáshoz.

Szeretettel várunk Benneteket a következő Első Hétvégénkre, hogy Ti is megtapasztalhassátok, hogy Isten mennyivel többet álmodott Belénk, mint amennyit ebből a szürke hétköznapokban megélünk! Minden keresztény házaspárt örömmel fogadunk, akik a saját felekezetük szerinti első, templomban kötött házasságukban élnek. Papok és szerzetesek részvételére pedig különösen számítunk.

Kérdés esetén keressétek bizalommal Priegl Gábort és Szilviát, a tatabányai Házas Hétvége felelőseit, vagy Kovács Albert atyát, a tatai Kapucinus (Szent Imre) templom plébánosát, az alábbi elérhetőségek valamelyikén:
priegl [pont] gabor [kukac] gmail [pont] com, priegl [pont] szilvia [kukac] gmail [pont] com, atyaalbert [kukac] gmail [pont] com

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.