Karácsony váró szöszmötölő

Szombaton családos Karácsony váró szöszmötölő alkalmat tartottunk a tatai Kapucinus templom plébániáján. Közel 50 felnőtt és gyermek gyűlt össze, hogy együtt készüljünk Karácsony szent ünnepére.

Az alkalmat egy hagyományos “Szent Család járással” kezdtük, felelevenítve nagyszüleink hagyományát, akik Karácsony előtt egy Szent Család szobrot, -képet vagy egy betlehemet adtak családról családra, és 1-1 napot az előtt töltöttek imádkozva. Így készültek Megváltónk születésének ünnepére.

Ez után meghallgattuk a családok által hozott verseket és muzsikát, és énekeltünk is együtt Ádventi énekeket. Közben pedig kicsik és nagyok kézműveskedhettek a Szijártó Mónika és Priegl Szilvia által hozott ötletekből. Készült egy csorda földimogyoró rénszarvas, készítettünk angyalkát és karácsonyfát, festettünk karácsonyi gipsz-díszeket, készíthettünk karácsonyi képeslapokat és a kicsinyeknek volt sok karácsonyi színező is.

Eközben volt alkalmunk beszélgetni is egymással, ami szintén nagy ajándéka volt ennek az együttlétnek (is).

Nagyszüleink kedves karácsonyi énekével kívánunk áldott, szent Karácsonyt és békés, boldog új évet a közösségünk minden tagjának és minden jó akaratú embernek!

Eljött a nap, mit várva vártunk,
az égen csillagfény ragyog.
Kis Jézus fáját ím, elhozták
a halkan szálló angyalok.

Köszönjük Néked, édes Jézus,
hogy szíved minket úgy szeret!
S az angyalok karával együtt
dicsérjük s áldjuk szent neved.

S ha elmúlik majd a Karácsony,
Te akkor is maradj velünk!
S míg élünk, ezt a kis családot
szeresd, ó Édes Istenünk!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.