Evangéliumi Tanácsok

Az Evangéliumi Tanácsok egész napos programján résztvevő pároknak különös élményben lehetett részük. Azt a témát jártuk részletesen körül, hogy ellent tudunk-e mondani a birtoklás, a hatalomgyakorlás és a testiség külvilág által elénk vetített kísértéseinek. Meg tudjuk-e találni az Úr által számunkra kijelölt utat ezeken a területeken? Ha igen, akkor hogyan, mi módon?

Az anyagi javakról, a hatalomról és a szexualitásról is elmondható, hogy ezek sem nem jók, sem nem rosszak. Az élet természetes velejárói, hajtóerői. A kérdés az, hogyan bánunk ezekkel.

Az egyébként két napos ún. „speciális hétvége” online változatát sikerült 1 napba belesűríteni, a programon ráadásul az otthonunk kényelméből vehettünk részt. Az internet segítségével nemcsak Magyarországról, hanem a szomszéd országokból is csatlakozni tudtak az ott élő magyarok.

Az Evangéliumi Tanácsok hétvége üzenetei úgy nyíltak meg előttünk, mint ahogy ez a virág is kibontakoztatja a szirmait:

  • Megértettük, hogy Isten megteremtett, és testi-lelki képességekkel és tehetségekkel ajándékozott meg minket.
  • Mindezek mellé szeretetének fényével kijelöli az utunkat, feladatainkat, küldetésünket.
  • Ezek egységében és tisztaságában élve az Isten akarata iránti engedelmességgel utat engedhetünk Isten szüntelenül munkálkodó erejének.
  • Ha szeretetben kibontakoztatjuk és a jó szolgálatába állítjuk anyagi javainkat és képességeinket, akkor ezzel lehetővé tesszük, hogy Isten rajtunk keresztül kiáradjon a Világba.

Az Evangéliumi Tanácsok Hétvége arra inspirál minket, hogy ezekkel a gondolatokkal megerősödve, összhangban tudjunk élni, tovább építve egymással való szeretetkapcsolatunkat is.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.