Szabadulj a fogságból!

A májusi találkozó bevezetőjében Ági és János fogság köré szőtt gondolatai és érzései kétszeresen is megérintettek minket. Egyrészt a járványhelyzet az elmúlt időszakban több tekintetben is rabul ejtett bennünket. A lakásba való beszorultság, a családi és baráti találkozások elmaradása, a távoktatás és távmunka együttes terhe szűkítette életterünket. Másrészt, mert bár az online találkozók időről-időre virtuális ablakot nyitnak a Házas Hétvégés közösség tagjaival való találkozásra, egyre növekvő vágyunk, hogy újra személyesen legyünk együtt Veletek. Ahogy annak idején a Nagypéntek után elcsüggedt apostolok is összegyűlve tarthatták egymásban a lelket és hitet.

Ági és János mély, őszinte bevezetője a saját személyiségüket, a személyiségük munkához, nehézségekhez kapcsolódó viszonyát abból a szemszögből mutatta be, hogy mindezek a szabadságunk korlátai, béklyói lehetnek életünkben. Annak ellenére, hogy – az “értékesnek lenni” alapigényünk miatt – vágyunk a munkában való kiteljesedésre és az elismerésre, arra, hogy saját magunknak megfeleljünk. Vajon hol van az egyensúly az alapigényeink között? Felismerjük életünkben a korlátokat, fogságokat? És mit tehetünk, ha mindezeket felismertük? Van bátorságunk a változtatásra? Erre kereste Ági és János bevetőjében a választ, kitérve arra is, hogy az egyik házastárs fogsága, személyisége, tulajdonságai a másik házastársat is fogságba ejthetik, korlátozhatják alapigényei megélésében.

A megbeszélés során “gyöngyként” fogalmazódott meg bennünk, hogy bár a mi életünkből is a munka és más kötelezettségek sok időt és energiát rabolnak el, mindazonáltal házasságunk szoros kötelékét messze nem béklyóként, hanem egymást támogató és megerősítő szövetségként éljük meg. Olyan ez mint két hegymászót összekötő biztosítókötél, amely védi mindkettőjüket a veszélytől, útban az üdvösség felé vezető keskeny, hegyi ösvényen, mely sokszor tátongó mélységek felett halad.

Hálásak vagyunk Ági és János bevezetőjéért, akik saját életükből vett példáikkal segítettek a saját összegubancolódott köteleink kibogozásában: egyfelől a visszahúzók felismerésében, másfelől a megerősítésre szorulók karbantartásában.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.