Felrázva és nem keverve: James Bond és a házasság

Az új év első hétvégés találkozójára továbbra is a virtuális térben tudtunk összegyűlni. Öröm volt látni, hogy sok pár mondott igent az e-mailes, telefonos vagy – a kötelező távolságtartást megtartva – személyes meghívásra.

Detti és Dávid bevezetője fergeteges hollywoodi mozifilmnek bizonyult, amelyben a James Bond filmek jellegzetes pillanatait mutatták be házas hétvégés szemszögből, fűszerezve saját mindennapjaik megélésével. A sok-sok humorral átszőtt gondolatokból kirajzolódott, hogy a 007-es lehet, hogy mindig teljesíti hivatását, azaz megmenti a világot, de eközben mindenkori partnere finoman szólva nem sok szívvel történő meghallgatásban vagy mellette való döntésben részesül.

Sajnos megéljük mi is, hogy a napi feladataink, kötelezettségeink olykor „hátrébb” tolják házastársunkat. Ugyanakkor Detti és Dávid személyes példái rámutattak arra, hogy mennyire éltető egy kapcsolatban, amikor a reménytelenül számosnak ható teendők közepette is figyelmesek vagyunk, segítjük házastársunkat. Filmes szóhasználattal élve: a drámai pillanatokból ezek a mozzanatok vezetnek a happy end felé.

Számunkra különösen építő élmény volt ez a legutóbbi találkozó és a bevezető. Formálódó gyöngyként az a gondolat fogalmazódott meg Bennünk, hogy Isten teremtményeiként, vagy ha szabad így fogalmazni, Őfelsége ügynökeként házasságunk ápolása a világmegmentő feladat. Ha sikerrel járunk, házasságunk élő marad, megtartja puhaságát és melegségét, mint egy jól felrázott kétszemélyes pihepaplan.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.