Hazai helyeken, közeli vizeken

Hosszú ideig tartó egyeztetés és előkészület után június végén végre eljött a várva várt nap, amikor megtartottuk a szokásos, évad záró hétvégés kirándulásunkat. Izgalommal töltött el bennünket hogy találkozhatunk a friss első hétvégésekkel is és közelebbről megismerhetjük őket.

Vasárnap lévén első utunk a vértesszőlősi templomba vezetett, ahol hálát adtunk, hogy minden házas hétvégés gyerek sikeresen befejezte a tanévet és, hogy páran közülük sikeresen le is érettségiztek. (Innen is gratulálunk nekik!)

Túranapunk második állomása a sokak számár ismeretlen Kőpite volt, ahol szép „liba sorban” sikerült is meghódítanunk a „hegyet” .

Ez után pedig következett az igazi „ismeretlen terep”. Neszmélyen a kikötőben megkaptuk a gyorstalpaló képzést, hogy mi a feladata egy kenuban a kormányosnak és, hogy ki hogyan ne boruljon bele a Duna kellemes vízébe. Aztán a házas hétvégés armada 8 csónakkal és 32 emberrel vízre szállt. Akik pedig kevésbé szerették az ingatag terepet, azoknak lehetősége volt autóval odajönni a kikötés helyszínére. Itt a csapat egy része főzőkanalat fogott, a többiek pedig elmentek egy kenutúrára a Duna csodálatos ölelésében.

A kenusok visszatérte után az Ancsa és Péter által főzött, fenséges ízű paprikás krumpli gyorsan eltelítette a korgó gyomrokat. A kenutúrának köszönhetően pedig az addig bátortalanok is felbátorodtak, így hazafelé már a családok együtt eveztek a szárazföld felé.

Estére a testünk ugyan elfáradt, de a szívünk örömmel volt teli, hogy barátokkal és ismeretlen ismerősökkel tölthettünk ezt a csodálatos napot!

Kívánunk Mindenkinek tartalmas és Isten áldotta nyári szünetet!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.